Skip to main content
Webhotel

4 tips før køb af webhotel

By 25/08/2016oktober 4th, 2023No Comments

Som mange andre valg i livet, så kan valget af webhotel også være en svær tid. Stort set alle virksomheder i brancher lover det helt fantastiske med 99,9% oppetid, 1-click install som WordPress, god support, men hvordan skiller du bukkene fra fårene? I dette relativt korte indlæg vil vi berøre dette emne og hjælpe dig med at forstå de forskellige og vigtige faktorer i webhotelbranchen. Hvorefter du gerne skulle være nemmere for dig at vælge det rette webhotel til din hjemmeside.

1: Prisen

Da I nok allerede har tænkt på prisen og det er et meget relevant emne, så vil vi komme ind på det med det samme. Det er meget vigtigt, at du ikke kun kigger på prisen, når du er ved at lave et valg. Alene så fortæller den ikke meget andet end hvad produktet koster. I mangler brancher går kvalitet og pris hånd i hånd, men når det gælder webhosting, så er mange udbydere rigtig gode til at sælge deres produkt til overpris. Det er rigtig nemt i denne branche, da produktet er relativt svært at måle på fx i forhold til kvaliteten af en ny trøje. Modsat så er det også muligt, at få næsten topkvalitet webhotel til en skilling, her er UnoEuro naturligvis en af de udbydere som gør klarer sig bedst. Sammenlign det forskellige specifikationer man får hos virksomhederne og derefter sammenlign det med prisen –hos mange er der ikke balance i specifikationer/service og prisen, hold dig væk fra dem.

2: Funktioner og tilføjelser

Dette punkt er ofte relativt nemt at finde ud samt vurdere, da alle hosting-selskaber altid reklamere med hvad der gør dem specielle. Skriver de på deres hjemmeside at de har gratis daglig backup – hvis de tager daglige backups, så kan du godt regne med, at det tydeligt står på deres hjemmeside. Har de lokale og danske datacenter(re) som fx UnoEuro har eller er de mere globale med centre spredt ud over hele verden. Det kunne fx også være gratis anonym WHOIS, energi-grønne servere, avanceret og kraftfuldt back-end og meget andet. Så hold godt øje med om udbyderen tilbyder netop en af de funktioner som du eftersøger, du kan være heldig og finde et grønt webhotel til dit energibevidste hjerte og CO2-fri hjemmeside.

3: Kontrolpanel og adgang

Som nævnt ovenfor, så kan et kraftfuld kontrolpanel være rigtig effektivt for både nybegynderen og IT-nørden. Flere og flere webhoteludbydere bruger cPanel som er relativt nemt at bruge men stadig utrolig kraftfuldt og fyldt med funktioner. Det kan være lidt svært at bruge i starten, men man vænner sig til det og det gode er, at hvis du skifter eller køber webhotel hos en anden virksomhed som også bruger cPanel, så kender du allerede 100% systemet, hvilket er meget bekvemt. Har du prøvet et webhotel med cPanel før, men fandt det meget rodet og svært at bruge, så kan vi anbefale at give UnoEuro et kig. De har nemlig deres helt et custom kontrolpanel som kun har de funktioner du skal bruge. Det er ikke fyldt med ting som du aldrig kommer til at bruge, hvilket gør det nemt og intuitivt at navigere i og anvende.

4: Opgradering og plads til vækst

En anden tog faktor at overveje et muligheden for vækst af din hjemmeside. Er grænserne for data og trafik meget strenge og skarpe hos udbyderen så du faktisk ikke har plads til at vokse, så er det måske ikke det bedste valg af webhotel. Det er en god idé at købe en lidt for stor pakke og sikre sig muligheden for mere hvis nødvendigt. På den måde kan du nemlig fokusere på din hjemmeside i stedet for at skulle bekymre dig om, at tingene går godt og du vækster for meget. Det kan sågar være, at du skal overveje et mere kraftfuldt og fleksibelt VPS. Fx så lejer/købet en webshop heller ikke lager til deres allerede 100 produkter, hvis de har planer og ønsker at vækste og få flere produkter. I sådan en situation vil man leje mere plads, så man er klar og har plads til ny produkter – det samme skal du gøre med et webhotel.