Skip to main content
Webhotel

Har dit webhotel indflydelse på dit SEO

By 18/08/2017oktober 4th, 2023No Comments
Har webhotel indflydelse for dit SEO?

Der er bestemt mange faktorer, der har indflydelse på dine SEO-mæssige resultater. Derfor er det også essentielt, at du har fokus på hvert enkelt aspekt. Du vil blandt andet opleve, at dit valg af hostingudbyder kan have indflydelse på dit arbejde med SEO. Det kan dog være svært at vurdere hvordan, dit valg af webhosting har indflydelse på din SEO.

Derfor skal det også understreges, at meget af dit SEO-arbejde kan være spildt, hvis ikke, du har et godt fundament; en god hostingløsning. Et godt webhotel, VPS eller anden hostingløsning booster ikke dine resultater, men valget af en dårlig udbyder kan derimod vise sig at have negativ indflydelse på dine placeringer i hhv. Google, Bing, Yahoo! osv.

Hastighed har stor indflydelse på SEO

Én af de faktorer, der har markant indflydelse på dine resultater og placeringer i søgemaskinerne er dit websites hastighed. Ikke nok med, at dine brugere vil have en markant bedre oplevelse, så vil det også have stor indflydelse på hvor, du bliver placeret i hierarkiet hos Google og de andre søgemaskiner, der i dag findes på det store internet.

Derfor er det også essentielt, at du har fokus på at vælge en hostingløsning, der kan give dig de bedste præmisser for en hurtig hjemmeside, webshop, WordPress blog eller noget helt fjerde. I denne forbindelse er der mange ting, der skal være styr på, da du både skal sikre, at udbyderens hardware er i orden, at deres infrastruktur og meget, meget mere.

I denne sammenhæng er det dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke kun er din host, der har ansvaret for, at din side er hurtig. Det er også vigtigt, at du får udviklet en hjemmeside, der er optimeret til punkt og prikke. Dine filer skal være komprimeret, billederne skal være komprimeret og generelt set må siden ikke være for tung at loade.

Hvis du ønsker at sikre dig, at din hjemmeside loader hurtigst muligt, så skal du derfor også optimere dit website. Et website, der er for tungt vil ikke kunne loade hurtigt, selvom din hostingudbyder giver de bedste præmisser for dette. Er du ikke selv i stand til at optimere din hjemmeside, så er det bestemt noget, du bør vælge at betale dig fra.

En begrænset oppetid kan have negative følger

Det bør desuden også nævnes, at oppetiden er noget, der kan vise sig at have indflydelse på din SEO. Oppetiden er ikke noget, der har direkte indflydelse på søgemaskineoptimering og dine placeringer i både Google, Bing osv. Der bør bestemt ikke være nogen tvivl om, at det dog kan vise sig at få konsekvenser, hvis den har for meget nedetid.

Hverken Google, Bing eller andre søgemaskiner har lyst til at sende besøgende videre til sider, der kan risikere at være nede. Derfor har det bestemt ikke positive følger hvis én af søgemaskinernes crawlere opfanger, at din hjemmeside, blog eller webshop har meget nedetid. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du hele tiden er opmærksom på.

Langt de fleste udbydere har en underside på deres website hvor, du kan følge med i deres oppetid – er det ikke tilfældet, så kunne det meget vel tænkes, at det er fordi, de har noget at skjule. Hvis du f.eks. vælger at se nærmere på UnoEuro, så er du garanteret, at du får en løsning, der kan bryste sig af, at have en rigtig høj oppetid på næsten 100%.

Hovedparten af udbyderne på det danske marked byder på en oppetid, der befinder sig i den høje del af 90’erne. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der ikke skal synderligt meget nedetid til inden, det er noget, der kommer til have indflydelse på dine placeringer i diverse søgemaskiner – også selvom det virker som om, at din side sjældent er nede.

Placeringen af din hostingudbyder

Der kan findes hostingudbydere hele verden over. Derfor er det også noget, du bør have med i dine overvejelser. Ved at vælge en hostingudbyder med beliggenhed i Danmark, så har du også markant bedre forudsætninger for at opnå bedre placeringer i de danske søgeresultater. Det er blot endnu en grund til, at du bør vælge en dansk udbyder.

Heldigvis forholder det sig således, at der kan findes mange danske udbydere af hosting, som generelt set er SEO-venlige. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at det bestemt ikke er vanskeligt, at finde en sådan udbyder. Der er dog mange, der har opnået gode resultater med UnoEuro som udbyder af deres hostingløsning.

Vælg hosting med omhu

Hvis du er på udkig efter en ny udbyder af hosting, hvad end du skal bruge et webhotel eller du derimod ønsker at investere i en større løsning som f.eks. en VPS, så er det vigtigt, at du vælger med omhu. Der er ikke nogen grund til, at du skynder dig. I stedet skal du sikre dig, at alle aspekter er i orden, hvilket giver de bedste resultater.