Skip to main content
BlogWordPress

Skriv godt indhold til din blog hurtigere

By 20/01/2018oktober 4th, 2023No Comments
Sådan skriver du gode blog indlæg

Hvis du driver en blog, arbejder med affiliate marketing eller på anden vis producerer indhold til nettet, så er du selvfølgelig også interesseret i, at udnytte din tid bedst muligt. Derfor vil du også gerne sikre dig, at du er i stand til at producere mest indhold på kortest mulig vis – men dog uden, at det betyder, at du går på kompromis med kvaliteten.

Det handler ikke blot om, at kunne taste hurtigt på tastaturet, men der er derimod mange andre aspekter, der skal være med i din betragtning. Det betyder også, at du med den rette viden og en korrekt forberedelse kan forøge din skrivehastighed og dermed sikre, at du kan producere mere indhold på kortere tid. Det kan du lære mere om her.

Adskil research og skrivearbejdet

En stor del af, at skulle skrive godt indhold er, at du laver grundig research. Det betyder dog også at det er noget, du kommer til at allokere meget tid til. Hvad det betyder er, at der er en fordel i, at adskille research og skivearbejdet. Derfor bør du også bruge tiden på at lave grundig research ved at læse relevante artikler og lignende tiltag.

Når du først har research i orden, så bør du lukke ned for din browser og udelukkende fokusere på at skrive. Hvis du blot skriver løs uden at foretage dig andet, så har du nemmere ved at bibeholde din effektivitet og din koncentration. Det er også med til at sikre, at du hele tiden kan opretholde en høj skrivehastighed og levere indhold, der er godt.

Skriv nu – korrekturlæs senere

Du skal altid se på første udkast af dit blogindlæg som værende en kladde. Det er vigtigt, at du har fokus på at skrive og ikke stopper med dette, når du først har placeret dig foran tastaturet. Derfor er det også vitalt, at du ikke stopper midt i processen for at gå tilbage og sikre, at du ikke har lavet stavefejl, da det blot er med til at forsinke processen.

I stedet skal du blot skrive blogindlægget på kortest mulig tid, hvorefter du kan bruge tiden på at korrekturlæse og sikre, at artiklen er fri for stavefejl, grammatiske fejl osv. Derfor skal du heller ikke være bange for, at du laver fejl, hvis det går stærkt. Fokuser i stedet på at få ordene til at flyde – så kan du altid bruge tid på at rette og redigere bagefter.

Lav et skelet på forhånd

Hvis du vælger at bygge et skelet for dit blogindlæg på forhånd, så har du et bedre overblik over hvad, du skal skrive om. Det betyder, at der ikke skal tænkes nær så meget, men du kan derimod blot lade fingrende glide over tastaturet, mens ordene flyder frem i Word-arket. Derfor er det også en klar fordel, at du vælger at lave et skelet på forhånd.

Det er op til dig selv at vurdere hvordan, du ønsker at strukturere skelettet til dit blogindlæg. Det kan være, at du blot ønsker at forberede en række underoverskrifter eller at du derimod også vil skrive få bulletpoints til hvert afsnit. I denne forbindelse handler det om at finde ud af hvad, der fungerer bedst muligt for netop dig og din arbejdsgang.

Dit blogindlæg behøver ikke at være perfekt
Der er mange bloggere, der har for meget fokus på, at deres blogindlæg skal være perfekt – læs hvordan du kan blive en bedre blogger. Hvis du ønsker at sikre, at du kan levere store mængder indhold til din blog (eller endda blogs), så er det vigtigt, at du ikke er for perfektionistisk anlagt. Det tager lang tid at gøre et blogindlæg perfekt, men det er sjældent noget, dine brugere lægger mærke til.

Det bør dog gøres klart, at hvis du for eksempel har en blog, der er lavet i WordPress el.lign., så kan det være en fordel, at du først skriver dit blogindlæg i Microsoft Word. På denne måde får du en bedre ordbord, der er bedre til at opfange grammatiske fejl, stavefejl og deslige. Det tager kun ganske kort tid at kopiere indholdet over i WordPress. Du kan læse mere om dine muligheder med WordPress og hvad UnoEuro har at tilbyde dig på UnoEuroRabatkode.dk.

Øvelse gør mester

På lige fod med mange andre ting, så er øvelse selvfølgelig også med til at gøre mester, når det kommer til, at kunne producere gode blogindlæg på kort tid. Hvis du ønsker at kunne skrive hurtigere, så er den bedste måde at lære det på, at sættes sig foran tastaturet og skrive løs – dog ikke uden, at du har forberedt dig og bruger de rette værktøjer.
Hvis du skriver hver eneste dag, så kommer det hurtigt til at føles naturligt, at du er i stand til at skrive mange tusinde ord i løbet af en dag som indhold til blog. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på at øve dig og skrive på dagligt basis – det er bestemt noget, der kommer til at gavne dig rigtig meget på sigt.