Skip to main content
WordPress

Tjen penge på din egen WordPress blog

By 09/09/2016oktober 4th, 2023No Comments

WordPress har udviklet sig rigtig meget gennem årene, så meget, at vi i dag har mulighed for nemt at styre alt gennem et brugervenligt kontrolpanel. I dag er det sågar muligt at tjene lidt penge på sidelinjen. Det kræver ikke meget mere end et webhotel, domæne, at installere WordPress, vælge et tema, eventuelt tilføje plugins samt allervigtigst tilføje affiliate links. Det kan måske godt lyde som en stor omgang, men det er faktisk utrolig nemt at komme i gang. Selv en nybegynder til WordPress kan finde ud af at komme i gang. I dette indlæg vil jeg gennemgå de første trin i denne proces, altså fra de første tanker til starten på din egen blog.

1: Undersøg og find et emne

Allerførst og allervigtigste er det at finde et emne/niche du rigtig gerne vil skrive om og arbejde med. Her er det selvfølgelig oplagt at du vælger noget du allerede har interesse for, hvilket gør, at det er nemmere at holde motivationen og interessen på lang sigt. Find et stykke papir og skriv alle de ting ned du godt kan finde og se om der er et emne som træder igennem. Det kunne f.eks. være at du har nedskrevet “heste”, “frisk luft”, “ridning” osv., hvilket kan være et godt tegn på, at din blog kunne omhandle heste. Tænk i dette trin også gerne på reklamemuligheder, hvilket i dette tilfælde kunne være udstyr til heste, weekendophold på slotte, ridetræning osv. Jeg kan også varmt anbefale, at indsætte dine søgeord i Google Keyword Planner så du kan se hvor mange som faktisk søger på netop det. Har du allerde fundet et emne men du har simpelthen ingen ideer til hvad du kan skrive om, så læs vores artikel om hvordan du får ideer til nyt indhold på din blog.

2: Find det rette domæne

At finde på et domæne kan være lidt så nemt og hurtigt som det kan være umuligt og tage dage at komme op med. Vil du gerne brande dig selv og dit navn, så er det relativt nemt hvis fx peter-larsen.dk er ledigt. Men vil du derimod have noget mere “unikt”, så kan jeg generelt anbefale at finde noget som er relevant til din niche. Fortsætter vi med eksemplet ovenfor, så kunne det fx være noget som indeholder “hest”, men pas på med at gøre det for originalt, da folk ikke husker så godt og måske ender du med at sende dine besøgende til konkurrenten med et lignende domæne.

3: Køb af domæne og webhotel

Når du har fundet det rette domæne er det tid til at bruge lidt penge. Der er mange muligheder når du skal vælge udbyder af domæne samt webhotel. Det er faktisk ikke nødvendigt at købe begge dele samme sted, men det gør nu det hele lidt nemmere og faktisk også billigere. Hos UnoEuro kan du f.eks. få domæne og webhotel samt oprettelse for cirka 200 kr. hvilket inkluderer et helt års webhosting eller brug vores rabatkode og få hele 15 måneder. Vælger du derimod en anden webhoteludbyder, så find en sikker og stabil en, det koste mange dårlige nerver hvis din hjemmeside er nede halvdelen af tiden bare fordi, at du gerne vil spare lidt håndøre. Er du nybegynder til det hele med hjemmeside, så kan jeg anbefale at finde en udbyder med fokus på support fx telefoni. Ofte er de en del dyrere, men det er pengene værd hvis det er din første hjemmeside.

4: Opsætning af din blog

Som nævnt i trin 3, så er det meget vigtigt at du finder den udbyder som opfylder netop de behov du har, dit valg er nemlig rigtig vigtigt her i trin 4. De er nu tid til at installere det system som hele din blog kommer til at køre på, her er der naturligvis tale om blogsystemet WordPress. Har du webhotel hos en udbyder som har 1-click install som UnoEuro, så tager det ikke mere end et minut at installere WordPress. Når processen er færdig, kan du logge ind i kontrolpanelet og skrive dit første indlæg.

Jeg vil skrive flere indlæg/guides i denne serie af indlæg vedrørende at tjene penge på en blog, så hold godt øje med hjemmesiden for næste opdatering.