Skip to main content
Blog

Køb af domæner hos UnoEuro

By 16/08/2016oktober 4th, 2023No Comments

Hos UnoEuro får du en masse domæne-funktioner så snart du har et webhotel eller DNS service hos dem. Nogle udbydere tager ekstra for DNS ændringer og kontrol, men her koster dig det ikke en krone ekstra. Hvilket er en af grunden til, at UnoEuro ikke bare er at foretrække som webhoteludbyder men også til registrering af sine domæner. Den rabatkode som vi tilbyder her på siden, fungerer desværre ikke på domæner alene, du skal købe en webhosting løsning samtidig.

DNS Administration

Under dit kontrolpanel og derefter DNS administration kan du se alle de forskellige domæne-værktøjer. Du har fx fuld DNS kontrol, så du kan ændre i dine records hvis du ønsker. Derudover kan du finde “Hurtig URL viderestilling” som nemt kan hjælpe dig med at opsætte dine 301 (permanent redirect – denne bruges til at sende eventuelt link juice videre til den nye side, SEO) eller 302 (temporary redirect). Værktøjet gør det rigtig nemt at vælge mellem flere forskellige opsætning presets, men der er selvfølgelig også mulighed for at lave din egen brugerdefineret viderestilling.

Hurtig URL viderestilling

DNS værktøjer

Længere nede på siden ses punktet “DNS værktøjer”, her er det muligt at bruge kendte skabeloner som automatisk opsætter alle dine records for dig. Har du fx førhen prøvet at bruge timevis for at få Gmail (Google Aps) til at virke med dit eget domæne? Så tvivl ikke, UnoEuro har nemlig den skabelon som kan importeres med tre klik. Du har finde skabeloner til fx Google Aps, Office 365, Shopify, Squarespace, MailChimp og mange flere. Ja du læste rigtigt, Shopify. Så er du allerede kunde eller køber dit domæne hos UnoEuro, så kan du opsætte dit domæne til din webshop med kun få klik.

DNS værktøjer

Importer DNS fra navneserver

Du har også mulighed for at importere din DNS-opsætning fra en anden navneserver end UnoEuro. Dette kan være rigtig praktisk, hvis du har kørt med nogle brugerdefinerede indstillinger som du rigtig gerne vil køre med igen eller bruge identiske indstillinger fra et setup du allerede har. Du kan kun indtaste din navneserver og UnoEuro importere derefter det hele fra den anden server. Det er også muligt at gemme sine indstillinger, så man kan bruge dem igen på et andet domæner eller lignende – du har friheden til at gøre det, så det er kun dig selv som sætter grænserne, UnoEuro gør nemlig ikke.

Masser af muligheder

Så som du kan se, så er det ikke bare billigt, men du har også masser af gode funktioner som kan gøre dit køb af domæner en drøm. Registrering af et .dk domæne koster kun 6,25 EUR, svarende til godt 45 DKK og et .com ligger i 12,50 EUR svarende til små hundred kroner. På dette tidspunkt hvor jeg skriver denne artikel, så er det muligt at købe hele 390 forskellige TLDs (top-level-domain) hos UnoEuro. TLD er fx .dk, .com, .co.uk osv. De varierer meget i pris, men man kan finde nogle sjove som .cool og .lol, det er også muligt at finde nogle som passer til sin forretning såsom .golf, .fashion og .flowers. Du kan se hele listen ved at besøge deres Domænetest side.

Gratis Anonym WHOIS

En anden god ting at have in mente er, at når man registrerer domæner, så bliver alle ens personlige oplysninger offentligt tilgængelige ved at tjekke WHOIS. Alle har bruge den tjeneste og finde dit navn, adresse, telefonnummer, email osv., det åbner op for en masse ubehagelig ting som uønsket spam, reklamer, opkald eller sågar identitetstyveri. UnoEuro tilbyder gratis beskyttelse af dine oplysninger ved at oprette domænet anonymt, så dine oplysninger ikke kommer til at stå nogle steder. Det er ikke bare en tjeneste som de tilbyder på alle domæner (undtagen .dk), men det er simpelthen også noget de gør gratis.

Tilføjelesdomæner

De fleste, vist ikke alle andre billige webhoteller tilbyder kun et domæne per webhotel. UnoEuro er måske en af de eneste som i deres prisklasse tilbyder ubegrænset tilføjelsesdomæner til samme webhosting, hvilket kun er noget man kan drømme om, når man samtidigt også har ubegrænset trafik. Hvorfor er det fantastisk at bruge tilføje flere domæner på samme websted? Det er meget simpelt, det kan spare dig for rigtig mange penge. Hvis du har webhotel hos en udbyder hvor man kun kan have et domæne på, så skal du hver gang købe et helt nyt webhotel når du vil lave ny hjemmeside med unikt domæne. Så hvis du hver gang skal betale 20 kroner om måneden for ny webhosting og du måske har fem i alt, så er det 100 kroner om måneden, 1200 kroner om året. Men hos UnoEuro kan du gøre det for en femtedel af prisen ved at bruge tilføjelsesdomæner.