I dag kan brugere som ikke har den helt store tekniske-viden lave og køre deres helt egen hjemmeside – du er ikke længere nødsaget til at betale et webbureau en halv bundegård for domæne, hjemmeside og webhotel. Det er nu muligt at bruge et CMS (content management system) som holder styr på det hele. WordPress er det mest anvendte system da fleksibilitet og brugervenlighed er i top. De har et stort marked med gratis plugins, temaer og andet som kan hjælpe dig med, at gøre din side helt unik med blot enkelte klik. Derudover, så er WordPress en open-source platform som via gennemsigtighed gør systemet utrolig sikkert at bruge. Så ud af boksen er der ingen der kan røre din hjemmeside undtagen dig selv – frygt ikke alle de skræmmehistorie som man kan finde over det hele på internettet.
WordPress har mange funktioner som gør det nemmere at lave en hjemmeside eller blog som folk som ikke er tekniskstærke. Systemet kræver godt stadig et sted hvor det kan køre fra og det er her det rette webhotel kommer ind i billedet. Næsten alle webhoteludbydere kan tilbyde et webhotel som kan køre WordPres, men ikke tilbyder nok kraft til at køre det smertefrit. Det er for eksempel ikke muligt blot at købe et webhotel som understøtter HTML. En simpel og billig løsning kunne være den danske udbyder UnoEuro, som stiller de nødvendige rammer til rådighed for en formidabel pris.
I denne artikel kan du læse en lille hånfuld råd som gerne skulle hjælpe med at gøre din WordPress-hjemmeside endnu bedre.
Installering af WordPress
Frygter du at installering af WordPress er svær og teknisk? Frygt ikke, det er rigtig nemt og smertefrit at installere, specielt hvis du har valgt det rette webhotel. De fleste webhoteludbydere har i dag “1-click install” altså ét klik installering af mange kendt software, apps, systemer og herunder WordPress. Du skal ikke huske, skrive ned eller på anden vis benytte dit brugernavn eller kodeord til FTP eller MySQL (database). Ved at installere WordPress via 1-click install, så aflæser og benytter systemet nødvendige logins så du ikke skal til at lege med krypterende tegn, tal og bogstaver.
Seneste version af WordPress
Vær sikker på, at du kører den seneste version of WordPress. Nogle udbydere har eller bruger ikke den seneste version i deres 1-click install software – du kan derfor ende op med et lidt ældre version som sikkerhedsmæssigt kan være usikker at bruge. Du skal derfor altid opdatere WordPress så snart du har installeret det på dit webhotel. Ved at opdatere får du alle de nye funktioner, sikkerhedsopdatering og andet godt som gør din oplevelse langt bedre.
Test af hastighed
En hurtig hjemmeside er nøglen til succes online, lidt meget om du driver en webshop, blog osv. Potentielle kunder eller besøgende er ikke meget tålmodige nu til dags og forventer ofte en loading time på under to sekunder ellers sender du dem direkte i hænderne på konkurrenterne. Test eventuelt hastigheden på webhotellet så snart det er muligt eller test andre hjemmesider som også bruger den samme udbyder som du overvejer (det kan gøres med Pingdom). Det gode ved sådan en test er, at det fortæller rigtig meget om hele virksomheden, da de sjældent har rigtig gode servere, men driver en dårlig og usund forretning.
Backup
Selvom WordPress er utrolig sikkert, så er det stadig en god idé at tage backup af det hele – skulle uheldet være ude, så går det hele ikke tabt. Det kunne fx også være en afgørende fejl som du selv kommer til at lave og hele siden går i stykker. Dermed er det smart at have muligheden for, at du kan gendanne en backup fra dagen før – det kan redde dig fra rigtig mange dårlige nerver. Der findes utallige plugins som kan hjælpe dig med backup hvor UpdraftPlus er den førende og installeret på over en million hjemmesider. Selvom det hedder “Plus” så er det ikke fordi at det koster penge at bruge. Du kan installere og bruge det helt gratis.