Skip to main content
WordPress

Hvad skal man bruge for at starte en blog?

By 17/06/2017oktober 4th, 2023No Comments

Hvis du længe har gået med drømmen om, at kunne starte din egen blog, så skal du naturligvis være klar over, at der er mange aspekter, der skal tages op til overvejelse. Du kan sagtens etablere en blog i løbet af relativt kort tid, men det skal dog gøres klart, at det er essentielt, at du ikke blot vælger at springe over hvor gærdet er lavest – det vil der sjældent komme noget godt ud af. Du bør i stedet sikre dig, at ethvert aspekt af blevet overvejet meget nøje.

I dag er der rigtig mange muligheder, der er med til at gøre det til en simpel proces at skulle lave sin egen blog. Der er ikke synderligt mange tekniske aspekter, der skal tages højde for, da du oftest vil kunne klare langt det meste med et par enkelte klik – hvis du vel at mærke sørger for at vælge de korrekte løsninger til en start. Nedenfor kan du finde mere specifikt information om hvordan, du nemmest kommer i gang med at lave din helt egen blog – erfaring eller ej.

1. Vælg det rette CMS til din blog

Noget af det første, du skal gøre, hvis du går med drømmen om, at kunne starte din egen blog er, at finde frem til et godt webhotel, du kan basere din blog på. I denne forbindelse skal det understreges, at der findes rigtig mange forskellige systemer, der alle har sine egne fordele og ulemper. Derfor er det ikke sikkert, at du skal bruge det samme system som din yndlingsblogger, da det eksempelvis ikke er sikkert, at du har behov for samme funktioner – altid lav en blog med fokus på egne behov.

Det er dog værd at understrege, at du i denne sammenhæng bestemt bør overveje, om ikke det er en oplagt idé, at du sørger for at fremtidssikre dig selv og din blog. Der findes en lang række systemer, der kan sikre din blog de næste mange år. Du bør eksempelvis se nærmere på WordPress, der er et system, der bruges til langt hovedparten af de blogs, der drives i dag – og det er bestemt ikke kun i Danmark, men derimod hele verden over, hvor WordPress er populært.

2. Find en passende webhotel

Når du har fundet et passende system, der kan bruges til din blog, så skal du naturligvis sørge for at finde en god udbyder, hvor du både kan registrere et webhotel såvel som et domænenavn til dit nye projekt. Til starten af og driften af en mindre blog, så er der naturligvis ikke behov for en kraftfuld hosting-løsning, der byder på specifikationer og performance, der er skudt helt i vejret – og oftest også en pris, der befinder sig i den høje ende. En passende webhoteludbyder kunne være UnoEuro som både tilbyder hosting af domæner (DNS) samt billige webhoteller – du kan fordelagtigt benytte vores kuponkode til UnoEuro. Hvis du bruger vores rabatkode, så kan du faktisk ende med kun at betale 6 kroner. per måned for deres billigste webhotel, som selv denne hjemmeside kører på.

I denne forbindelse skal det naturligvis understreges, at der også findes mange blogsystemer, der er såkaldte hosted løsninger. Det betyder, at du får både et blogsystem og webhosting i ét, men oftest vil du også have en mindre grad af frihed til at bygge og strukturere udseendet af din blog som du ønsker, mens du også vil være begrænset i forhold til funktionalitet, der kan implementeres på din blog i takt med, at du får brug for det, når siden udvikler sig.

WordPress logo

3. Installer en skabelon, der tiltaler dig

Efter at have fundet et godt blogsystem og ligeledes også en hosting-løsning, der rammer dit behov, så er næste skridt naturligvis at installere det pågældende system. Det er dog oftest noget, der kan klares med ganske få klik, hvis du f.eks. vælge at hoste hjemmesiden hos UnoEuro, hvor du oven i købet kan spare penge med en rabatkode, kan du finde såkaldte one-click-installers til en lang række af de største CMS’er på markedet – og herunder også WordPress, der – som sagt – bruges af rigtig, rigtig mange bloggere.

Designet skal selvfølgelig afspejle indholdet på din blog, men det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en skabelon til din blog, der er bygget rundt om indholdet – og ikke omvendt. Når du skal drive en blog, så er det selvfølgelig indholdet, der kommer til at drive værket. Vælger du WordPress, så kan du finde rigtig mange skabeloner på nettet til fri afbenyttelse, og derfor vælger mange WP; opret en blog, installer en skabelon og vær i gang på få minutter.

Qua ovenstående, så kan du med garanti også finde en gratis skabelon, der tiltaler dig. Ønsker du at finde en skabelon, der er en kende mere unik eller derimod leveres med indbygget funktionalitet i et højere omfang, så er du bedre stillet med en såkaldt Premium-skabelon.