Skip to main content
Guides til UnoEuro

Er dit UnoEuro webhotel nede?

By 21/11/2016oktober 4th, 2023No Comments

Har du et webhotel hos UnoEuro men din hjemmeside er nede – der er ikke noget mere frustrerende end når sin webshop er offline og du ikke kan få adgang.

UnoEuro har en oppetid garanti på hele 99,99%, men det kan dog stadig ske at du oplever problemer. Jeg har valgt at skrive dette indlæg for at hjælpe dig med at finde problemet, for det kan være at problemet ikke er deres servere.

Tjek om hjemmesiden virkelig er nede

Det er muligt at computer, router eller browser blokerer IP’en og du dermed ikke kan forbinde til hjemmesiden. Af den grund, kan det være at andre faktisk fint kan få forbindelse.

Prøv at besøge din side med en andre browser. Bruger du normalt Google Chrome, så kan du eventuelt prøve med Firefox eller Microsoft Edge. Jeg vil faktisk anbefale dig altid at have mere end en browser installeret på din computer, da det er en faktisk måde at teste fejl og design på. Det kan for eksempel også bruges til at teste om CSS og JS loades korrekt i forskellige browsere. Det er specielt relevant hvis du normalt bruger Safari på en Mac.

Der er en tjeneste med det mest beskrivende domænenavn nogensinde “Down for everyone or just me“. Du kan bruge deres service til at tjekke om siden kun er nede for dig eller også for andre. Du får ikke afvide hvorfor hjemmesiden eller nede eller af hvilken grund, men det giver et godt og hurtigt fingerpeg om du eller alle oplever problemet. Viser det sig at din hjemmeside virker for andre besøgende, så er problemet lokalt og du burde genstarter din router. Har du ikke en genstart knap, så tags strømstikket ud og vent mindst 10 sekunder og derefter sæt stikket i igen. Lad routeren starte op og se om problemet er blevet løst.

Driftoversigt i UnoEuros kontrolpanelViser det sig af din hjemmeside og webhotel er helt nede, så kan det betyder er der er serverproblemer hos UnoEuro. Hvis der opstår problemer med deres server, så kan du tjekke deres side med serverstatus. Her kan du se om alle serverer kører som de skal og læse de seneste serveropdateringer. Du kan tjekke om det er dit webhotel der er opstået problemer med ved, at logge ind i dit UnoEuro kontrolpanel og trykke Driftoversigt under Konto. På den side kan du under Webservere se om dit webhotel er ramt, om det er databasen eller hvad problemet end må være.

Tiltag du kan gøre for at undgå problemer i fremtiden

Automatisk backup af hele din hjemmeside

Selvom det ikke har nogen indflydelse på om din hjemmeside er oppe eller nede, så er det når tingene går galt, at man allermest ønsker at man havde taget backup. Undgå derfor alt besværet og søvnlæse nætter ved at opsætte automatisk backup med det samme. Du kan finde et afsnit om opsætning af bagud i dette indlæg.

Benyt CloudFlare

CloudFlare er en tjeneste som primært bruges til DNS styring samt som CDN og DDOS beskyttelse. Det er svært at komme udenom, at CloudFlare har rigtig mange forskellige funktioner som kan gavne din hjemmeside på flere forskellige måder. Din side kunne være nede fordi den er under angreb (DDOS), men på nuværende tidspunkt skulle du forhåbentlig have snakket med UnoEuros support og så ved du hvad status quo er. Får din side rigtig meget uønsket trafik hvilket gør at din hjemmeside går offline, så kan du overveje CloudFlares gratis anti-DDOS beskyttelse.
Ikke nok med det, så har de en funktion som hedder Always Online som er præcist som det lyder. Det gør at skulle din hjemmeside henne at gå ned, så sørger deres tjeneste for stadig at levere statiske filer til dine besøgende.