Skip to main content
Blog

Find et godt domæne

By 07/06/2017oktober 4th, 2023No Comments

Hvis du skal have succes på nettet, hvad end det er med en simpel informationshjemmeside til en mindre virksomhed, om det er en blog eller du har intentioner om at skulle drive en stor webshop med mange tusinde varenumre, så starter det hele med et godt domænenavn. Det handler ikke blot om, at kunne finde et domænenavn, der klinger godt, hvis ikke, du allerede har fundet på et navn til din virksomhed, webshop, blog eller hvad end, du ønsker at starte.

Hvad det derimod i langt højere grad handler om er, at du skal sikre dig, at du vælger et godt domænenavn, der både er ledigt med et væld af forskellige endelser, ikke er for langt og mange andre aspekter. Dette betyder også, at det ikke just er nogen simpel proces at skulle udvælge et domæne, men det er derimod noget, der kræver stor omtanke og mange overvejelser – på denne måde sikrer du dig nemlig, at du reelt foretager et fornuftigt valg.

Mange aspekter, der skal overvejes

Som der også gives udtryk for ovenfor, så er der naturligvis rigtig mange aspekter, der skal tages op til overvejelse, hvis du har til hensigt at skulle investere i et nyt domænenavn. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du ikke blot forhaster processen, men derimod giver dig tid til at overveje samtlige aspekter af købet. Der kan – desværre – være mange aspekter, der kan gå galt og som du kan ende med at fortryde, hvis ikke du sørger for at være varsom og omhyggelig.

1. Er det kort og nemt at huske?

Noget af det første, du bør sikre dig er, at dit kommende domænenavn skal være kort og nemt at huske. Det er uhyre vigtigt, at dette er noget, der er fokus på. Hvis dine kunder og potentielle kunder ikke har chancen for, at kunne huske dit domænenavn, så er der naturligvis en potentiel risiko for, at de ikke vender tilbage. Det er desuden også noget, der er en klar fordel set i forhold til din e-mailadresse, så den ikke bliver for lang til hverken visitkort eller lignende.

2. Er det ledigt med flere domæneendelser?

På trods af, at det – til en start – udelukkende er meningen, at du skal drive den respektive webside eller webshop på dansk og målrettet det danske marked, så er det alligevel en rigtig god idé, at du sørger for at se nærmere på, om der er tale om et domæne med flere ledige endelser. Der kan sagtens forekommer tidspunkter, hvor det virker passende med en ekspansion til udlandet og i en sådan forbindelse er det essentielt, at du kan sikre dig et passende domæne.

3. Er det relevant at virksomhedsnavn indgår?

Du bør desuden også overveje, om det er relevant, hvorvidt virksomhedens navn indgår i domænet, hvis der er tale om et domænenavn, der skal købes til en eksisterende virksomhed. Det er naturligvis ikke alle, der er i færd med at skulle reservere et domænenavn, der skal bruges i virksomhedsøjemed, mens det ligeledes heller ikke er alle erhvervsrelaterede domænenavne, der behøves at firmanavnet indgår – det er noget, du skal sørge for at overveje.

Domænenavne kan købes mange steder

Ydermere, så skal det naturligvis også gøres klart, at du har mulighed for at købe domænenavne et bredt spektrum af forskellige steder. Der er rigtig mange udbydere på det danske marked, der både tilbyder forskellige former for webhotel og i samme ombæring også sælger domæner. På trods af, at det til hver en tid er det samme produkt, du ender ud med, så skal du naturligvis være klar over, at der kan være rigtig stor forskel på prisen. En af de billigste udbydere på markedet er danske UnoEuro som både kan klare dette, men samtidigt også levere et rigtig godt webhotel til prisen.

Derfor bør du – som udgangspunkt – også udelukkende være fokuseret på at finde frem til en udbyder, hvor du har mulighed for at købe et til en god pris. Nogle steder koster et domænenavn mere end 100 kr., fordi den respektive udbyder forsøger at tjene på registreringen, mens du andre steder har mulighed for at registrere et .DK-domæne til en pris, der befinder sig på samme niveau, som udbyderne selv betaler til DK-Hostmaster.

I denne forbindelse skal det naturligvis gøres klart, at der er stor forskel på, om der er tale om et .DK-domæne eller der derimod er tale om et domænenavn med en anden endelse. Oftest forholder det sig således, at det er billigere at registrere et .DK sammenlignet med øvrige TLD’er, men uanset hvilken type af domæne, du skal investere i.