WordPress er en meget let systemet som teknisk set kan køre på alle webhoteller som understøtter PHP og MySQL. Og med det in mente, så kan rigtig mange webhoteludbydere tilbyde nogle rigtig lave priser. Det har skabt nærmest en jagt hos forbrugerne om, hvor man kan finde den billigste løsning til en WordPress blog. Dog er dog vigtigt ikke at glemme, at kvalitet også spiller en rigtig stor rolle, da der nemlig er en stor forskel på en hjemmeside som kun lige kan køre og så en som “spinder som en mis”. Såkaldt shared hosting eller mere dansk delte servere er den serverløsning som de fleste billige webhoteller kører på. Du kan læse mere om hvad præcist det betyder. Kort, så deler rigtig mange mennesker de samme ressourcer på en server, så samme fysiske server kan sælge til utallige kunder i forholdt til en dedikeret server som kun en kunde har adgang til.
Når du er i gang med at vælge en webhoteludbyder, er det væsentligt ikke kun at kigge på prisen, men se om du bliver tilbudt de nødvendige ressourcer for, at din WordPress hjemmeside eller blog kommer til at køre stabilt og hurtigt. Du skal være en webhoteludbyder som giver dig den bedste brugeroplevelse og 100% opfylder dine kundebehov. En hurtig hjemmeside tilfredsstiller ikke kun dine besøgende, men i dag er det også en ranking-faktor på Google – ikke den vigtigste eller den faktor som gør mest, men det er værd at have in mente. Således er det muligt at indirekte tjene flere penge på at vælge et bedre webhotel.
Nedenfor kan du læse vores 5 tips som kan hjælpe dig med at vælge det helt rigtig webhotel til WordPress.
1: Hastighed
At have en hurtig hjemmeside eller blog øger chancen for, at besøgende bliver længere på din side og klikkere mere rundt. Dermed har du en større mulighed for at overbevise dem om, at dit produkt netop er hvad de mangler eller at de klikker på din reklame eller affiliatelink. Hastigheden spiller en kæmpe rolle, så stor at Amazon vil miste 1,6 milliard i salg hvis deres hjemmeside kun blev loaded på et sekund og ikke hurtigere. Folk er meget utålmodige og er din webshop for langsom til at loade, så hopper de potentielle kunder hurtigt tilbage på Google og over til konkurrenten.
Som nævnt ovenfor, så spiller det i dag også en rolle i din placering på Google. Og for at tilføje endnu en negativ faktor ved en langsom hjemmeside, så vil de kunder som forlader din langsomme hjemmeside ofte øge din bouncerate. Alt bliver sporet på Google og hvad de ser er, at besøgende gå ind på din langsomme hjemmeside men forlader den hurtigt igen. Det er et kæmpe signal til Google om, at din hjemmeside ikke er hvad kunderne eftersøger. Denne hjemmeside kører faktisk på et webhotel hos UnoEuro og du kan jo selv mærke hvor hurtig den er. Det er det mindste løsning vi har, så kun 9 kr. om måneden betaler vi for en så hurtigt WordPress website.
Sørg derfor for, at dit webhotel har nok ressourcer til at drive din WordPress hjemmeside. Jo tungere, flottere og fyldt med funktionerne dit tema er, des større og stærkere webhotel som du have.
2: Stabilitet
Udover en hurtig hjemmeside, så er det også væsentligt at se og tænke lidt på fremtiden. Selvom din side måske loades hurtigt, så er det ikke meget værd, hvis den i ny og næ er offline når besøgende prøver at tilgå den. Har udbyderen et dårlig ry om deres servere ofte går ned, så er det nok ikke bedste sted at placere din online forretning eller livshistorie. Søg lidt på internettet og prøv at finde nogle anmeldelser eller tests som viser hvor stabile deres servere er. Ofte kan du også finde brugeranmeldelser. 99% oppetid lyder måske helt fantastisk, da det jo stort set er 100%, vælg dog aldrig en webhoteludbyder som ikke minimum kan tilbyde det eller mere.
3: Kundeservice
Afhængig af hvor skarp du er til alt det med webhosting, DNS osv., så får du måske altid bruge for deres support. Chancen er, at de fleste på et tidspunkt får brug for at kontakte dem og det er ofte på vigtige tidspunkter. Derfor er det vigtigt at de kan tilbyde kompetent support, som hurtigt kan præcist kan hjælpe dig med dine problemer eller udfordringer. Ofte er det problemer som man selv er skyld i fx htaccess som har spærret for hele siden. I den situation er det vigtigt at de hjælper med et smil og ikke giver dig skylden og ikke giver hjælpe.
4: Sikkerhed
En webhoteludbyder skal sikre at din hjemmeside og blog sikkert at opbevaret på deres servere. Men ikke bare sikre mod udbuddene gæster, hvad med sikkerhed i storm og regnvejr. Vil et lynnedslag eller strømafbrydelse betyder at du mister noget data? Vi har før skrevet om UnoEuro og hvor sikkert deres datacenter er, da de har en diesel generator klar til at køre, hvis alt strøm skulle gå. Det vil sige, at ved et tilfælde af strømafbrydelse oplever din hjemmeside ikke nedetid eller tab af data.
Opsummering
WordPress webhoteller er lidt anderledes end generel webhosting, primært fordi, at rammerne stort set er de samme for alle WordPress blogs og hjemmesider. Og det er derfor at udbydere sælger dem til utrolig lave priser. Og vi som kunder bare skal være obs. på, at vi ikke bliver snydt med noget alt for billigt. Webhoteludbyderne ved, at de fleste ikke driver en kæmpe hjemmeside som Amazon, Facebook, YouTube osv. på Google. Så de skurer derfor ofte ved for nogle faktorer som gør prisen konkurrencedygtig.
Jeg håber at de ovenstående tips kan hjælpe dig med at finde et webhotel til WordPress, som ikke gå på kompromis og efterlader dig magtesløs og utilfreds.